1.1. Bepaal de locatie

en stel je route samen met de 4 basiselementen van een geleideroute

Een geleideroute bestaat uit 4 elementen

A geleidelijn en/of gidslijn
B informatiemarkering
C waarschuwingsmarkering
D attentiemarkering

Welke elementen je precies nodig hebt, hangt af van de de ruimte die je toegankelijk wilt maken en wat je in de route tegenkomt.

A geleidelijn

A geleidelijn

geleideroute maken

Geleiden doe je met lijnen. Geleidelijnen moet je goed kunnen vinden en vervolgens met je taststok, restzicht en voeten goed kunnen volgen. Ze leiden je naar de gewenste doelen.

Waar heb ik wat nodig?

Voor een permanente toepassing, binnen: de Blink geleidelijn in blister of de Blink geleidelijn in sjabloon, dit zijn losse lijnen met sjabloon.

De Blink geleidelijnen in blister hebben een tussenafstand in lengterichting van 1 cm. Standaard leveren we ook een paar kartonnen sjablonen mee. 

De losse lijnen welke je plaatst met kartonnen sjabloon gebruik je als je een grotere tussenafstand wilt in lengterichting tussen de lijnen dan 1 cm. Je legt deze lijnen met en tussenafstand in lengterichting van 3 cm of 5 cm met de Blink geleidelijn in sjabloon. 

Voor een tijdelijke toepassing, binnen of buiten: Blink geleidelijnmatten.

Voor een permanente toepassing, buiten: Klanktegel om te geleiden, 6,5 cm hoog. Deze tegels moeten geplaatst worden door een stratenmaker.

B  informatiemarkering

B informatiemarkering

een bijzonder punt markeren

Bijzondere informatiepunten in de route markeer je met de informatiemarkering.

Heb je een punt dat je extra wilt benadrukken, zoals een wachtlocatie op kantoor, een ophaalpunt bij een medisch centrum of een plaats in een museum met extra informatie over een kunstobject, dan kun je deze punten extra markeren met de informatiemarkering.

Waar heb ik wat nodig?

Permanente toepassing bij bestaande bouw, binnen: Blink noppen in blisters.

Tijdelijke toepassing, binnen of buiten: Blink noppenmat

Permanente toepassing binnen bij nieuwbouw: Klanktegel om te informeren, 2 cm hoog. Deze tegel moet geplaatst worden door een tegelzetter.

Permanente toepassing, in bestrating: Klanktegel om te informeren, 6,5 cm hoog. Deze tegel moet geplaatst worden door een stratenmaker.

C attentiemarkering

C attentiemarkering

splitsingen in de route aangeven

Doe je door een attentiemarkering te maken. 

T-splitsingen en kruispunten in de route houd je open. Je legt hier dus niets extra's aan.  Een attentiemarkering is altijd 60 x 60 centimeter. Bij elke bestelling wordt standaard een mal voor een kruispunt of T-splitsing geleverd, die je als hulpmiddel gebruikt. 

D waarschuwingsmarkering

D waarschuwingsmarkering

waarschuwen voor gevaarlijke punten

De laatste en belangrijkste tool! Waarschuwen doe je met noppen. Een waarschuwingsmarkering, de noppenvlakken, waarschuwen de gebruiker bij het naderen van een gevaarlijke situatie zoals een trapgat, een afstapje, een oversteekplaats in het (gemotoriseerd) verkeer, of wanneer doorlopen gevaar met zich meebrengt. Denk aan de nabijheid van gevaarlijke machines of scherpe vlakken waar je tegenaan kunt lopen.

Waar heb ik wat nodig?

Permanente toepassing bij bestaande bouw, binnen: Blink noppen in blisters
Tijdelijke toepassing binnen of buiten: Blink noppenmat
Permanente toepassing bij nieuwbouw, binnen: Klanktegel om te waarschuwen met een hoogte van 2 cm. Deze tegel moet geplaatst worden door een tegelzetter. Blink noppen in blisters

Permanente toepassing, buiten: Klanktegel om te waarschuwen met een hoogte van 6,5 cm. Deze tegel moet geplaatst worden door een stratenmaker.