FotoFestival Naarden 2021

TOEGANKELIJK VOOR SLECHTZIENDE EN BLINDE MENSEN

Tijdens deze editie van het FotoFestival Naarden is er speciale aandacht voor een groep die normaal gesproken nooit het festival bezoekt: slechtziende en blinde mensen. In samenwerking met Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, wordt een aantal tentoonstellingen toegankelijk voor deze groep gemaakt. Door middel van een audiotranscriptie techniek kan deze groep bezoekers foto's 'bekijken'.

SLECHTZIENDE EN BLINDE FOTOGRAFEN

Niet alleen kunnen slechtziende en blinde mensen van de fotografie genieten, er wordt tijdens deze editie werk van twee blinde fotografen tentoongesteld: Hannes Wallrafen en Sytske Oosthoek.

Daarnaast is er werk te zien van Daphne Wageman, fotografisch vormgever, met haar serie BlindZicht. Wageman verliest mogelijk haar zicht waardoor zij nog meer beseft hoe beeld een rol speelt in ons leven en hoe het is als je dit niet goed kunt waarnemen.

Meer informatie: https://www.fotofestivalnaarden.nl/nl/visio

Blinkink heeft als bijdrage aan het Fotofestival de noppenmatten geleverd waarmee blinde en slechtziende mensen de foto's die voorzien zijn van audiodescriptie makkelijk kunnen vinden.

De Blinkink matten zijn zeer geschikt voor tijdelijke geleide toepassingen en worden daarom ook verhuurd. 

Bekijk dit product in onze shop

Tags:
blindenslechtziend inclusie audiodescriptie fotofestival

ga terug